УПРАВЛІННЯ РЕСУРСНИМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯМ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

Автор(и)

Ключові слова:

ресурсне забезпечення, ресурс, бізнес-процес, підприємство, управління ресурсним забезпеченням,

Анотація

В статті розглянуто поняття «ресурсного забезпечення», як сукупність необхідних ресурсів та джерел їх формування для ефективного функціонування підприємства, визначено сутність структури ресурсного забезпечення, охарактеризовані основні принципи, на яких повинен ґрунтуватися механізм ресурсного забезпечення, розкрите
поняття «ресурс», названі та охарактеризовані основні види ресурсів, серед яких можемо виділити матеріальні, фінансові, інформаційні та кадрові; надано схему структури та взаємозв’язку вищезгаданих ресурсів.
В статті представлена узагальнена модель перетворення ресурсів у процесі
діяльності підприємства, де було визначено, що ресурси компанії набувають різних трансформаційних форм в залежності від типу бізнес-процесу, де такий ресурс використовується, проаналізовано сутність ресурсного забезпечення як на операційному рівні бізнес-процесів, так і на стратегічному рівні управління підприємством; відображено зв'язок між розробкою ресурсних стратегій та їх ресурсним забезпеченням.

Посилання

Кремінь О.М. Ресурсне та організаційне забезпечення ефективного розвитку підприємств (за матеріалами цукрових заводів України) : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук : спец. 08.00.04 – «Економіка та управління підприємствами». К.,

– 21 с.

Терещенко С.І. Ресурсне забезпечення аграрних формувань в умовах нестабільної економіки. Економіка АПК. 2013. №7. С. 82-87.

Алькема В.Г., Пазєєва Г.М. Ресурсний потенціал системи економічної безпеки суб’єкта логістичної діяльності. Вчені записки Університету «КРОК». 2013. Випуск 33. С. 200.

Феєр О.В., Дрозд М.В.Теоретичні основи ресурсного забезпечення діяльності підприємства. Економіка і суспільство. 2016. Випуск 6. С. 220-224.

Капінос Г.І., Бабій І.В.Операційний менеджмент [навч.посіб.]. К.: «Центр учбової літератури», 2013. 352 с.

Христенко Л.М. Особливості ресурсного забезпечення діяльності

підприємства. Економіка і регіон. 2015. Випуск №6 (55). C.115-119

Шершньова З.Є. Стратегічне управління[підручник].Вид. 2-ге, [перероб. та доп.]. К.: Вид-во КНЕУ, 2004. 699 с.

Корецький М.Х., Дєгтяр А.О., Дацій О.І. Стратегічне управління [навч.посіб.] К.: Центр учбової літератури, 2007. 240 с.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Менеджмент