ЗАСТОСУВАННЯ АУТПЛЕЙСМЕНТУ: УКРАЇНСЬКІ РЕАЛІЇ ТА ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД

Автор(и)

  • О. Бойко
  • Л. Довгань

Ключові слова:

аутплейсмент, працівник, роботодавець, звільнення, працевлаштування

Анотація

У даній статті досліджено сутність поняття аутплейсмент. Розглянуто його класифікацію і механізм використання як одного із методів здійснення гнучкої політики на підприємстві. Проаналізовано досвід його застосування Європейськими країнами (Великобританією, Італією, Францією), США, Японією та Україною. Результати досліджень свідчать, що практика застосування аутплейсменту в Україні перебуває на стадії становлення. Послугу замовляють переважно міжнародні компанії, які працюють на ринку України, саме через її вагомий фінансовий аспект. Проте, у перспективі, ця процедура набуде ширшого застосування, адже налагоджені взаємовідносини підприємства з працівниками є запорукою ефективного управління та успішного функціонування будь-якої компанії. На основі аналізу застосування аутплейсменту українськими підприємствами, у роботі визначено основні переваги та недоліки його використання як для роботодавця, так і для працівника. Сформовано перспективи подальших досліджень процедури аутплейсменту для вітчизняних компаній та персоналу.

Посилання

Аутплейсмент в Україні [Електронний ресурс]: Blox. – Режим доступу: http://speshiall.blox.ua/2010/06/AUTPLEJSMENT-V-UKRAYiNI.html.

Іщук Л. Аутплейсмент – новий підхід до звільнення [Електронний ресурс]: Преса України. – Режим доступу: http://uapress.info/uk/news/show/6029/.

Аутплейсмент в теории и на практике [Електронний ресурс]: Новости мира. – Режим доступу: http://finam.info/news/autpleysment-v-teorii-i-na-praktike/.

Крещенко Н. Досвід країн Європейського Союзу з управління персоналом підприємства в умовах фінансово-економічної кризи [Електронний ресурс]: Національна служба посередництва і примирення. – Режим доступу: http://www.nspp.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=129:2010-03-11-09-32-16&catid=14:2010-01-19-22-04-30&Itemid=10.

Клим Д. Аутплейсмент как красивое расставание кризи [Електронний ресурс]: Action group. – Режим доступу: http://actiong.com.ua/novosti/76-autplaycmant.html

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-03-15

Номер

Розділ

Менеджмент