ПЕРСПЕКТИВИ ВПРОВАДЖЕННЯ ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧИХ ІННОВАЦІЙ В СФЕРІ ТЕПЛОПОСТАЧАННЯ НА ПІДПРИЄМСТВАХ

Автор(и)

  • О. Калина
  • М. Кравченко

Ключові слова:

технологічні, інновації, енергозбереження, термомодернізація, геотермальна система

Анотація

У статті розглянуто проблеми теплопостачання та енергозбереження, а також визначено перспективи їх вирішення шляхом впровадження енергозберігаючих інновацій. Проаналізовані причини втрати і, як наслідку, переплати за споживання теплової енергії, виділені можливості її збереження. Основну увагу приділено формулюванню реальних доступних перспектив використання інноваційних технологій для споживачів тепла. Обгрунтовано що однією з таких перспектив є інноваційна технологія термомодернізації будівель. На прикладі конкретного підприємства розглянуто можливість впровадження геотермальної системи, яка забезпечує оптимізацію енерговитрат, має низькі експлуатаційні витрати, високу надійність і довговічність та ряд інших вагомих переваг. Доведена її економічна ефективність та доцільність застосування для забезпечення теплом як промислових, так і житлових будівель


Посилання

Ганечко І.Проблеми розвитку інновацій в Україні [Електронний ресурс] / Ганечко І. // Журнал «Схід». — №5 (112). — 2011. — Режим доступу: http://www.experts.in.ua/baza/analitic/index.php?ELEMENT_ID=90772.

Енергетична стратегія України на період до 2030 року [Електронний ресурс]: Схвалено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24.07.2013 р. №1071-р. — Режим доступу: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/ show/n0002120-13/paran3#n3.

45% грошей, які платимо за центральне опалення, «гріють» хіба Теплоенерго та землю / Експрес онлайн: сайт [Електронний ресурс]. — Режим доступу: http://expres.ua/digest/2013/09/09/93405-45-groshey-platymo-centralne-opalennya-griyut-hiba-teploenergo-zemlyu.

Грицай В.І., Запровадження енергозберігаючого обладнання в системи теплопостачання [Електронний ресурс] // Лучшие практики энергосбережения в городах: сайт. — Режим доступу:http://www.misto. esco.co.ua/best_practice/art81.htm.

Стратегічні виклики ХХІ століття суспільству та економіці України [Текст]: В 3 т.: Т. 2: Інноваційно-технологічний розвиток економіки / За ред. акад. НАН України В.М. Гейця, В.П. Семиноженка. — К.: Фенікс, 2007. — 564 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-03-15

Номер

Розділ

Менеджмент