ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ УПРАВЛІННЯ РЕСУРСНИМ ПОТЕНЦІАЛОМ В КОНДИТЕРСЬКІЙ ГАЛУЗІ

Автор(и)

  • Н. Кобцов
  • Ю. Тюленєва

Ключові слова:

управління, ресурсний потенціал, кондитерська галузь, організаційно-економічний, механізм

Анотація

У даній статті були розглянуті основні складові, що впливають на ефективність використання ресурсного потенціалу підприємств кондитерської галузі. А саме технічні, технологічні, кадрові, просторові, інформаційні ресурси, ресурси організаційної структури та фінансові ресурси. Особливу увагу було приділено напрямам підвищення ресурсного потенціалу за рахунок впливу на вищеперераховані складові, також були виділені основні завдання управління ресурсним потенціалом кондитерського підприємства. Були перераховані принципи системи управління ресурсним потенціалом, що забезпечують конкурентоспроможність підприємства і дають можливість для постійного розвитку.Ефективне функціонування системи управління ресурсним потенціалом неможливе без застосування сучасних механізмів,  тому було запропоновано його організаційно-економічний механізм управління ресурсним потенціалом кондитерських підприємств, який заснований на ресурсній концепції. Була виділена його структура та етапи його формування. Таким чином одним із найважливіших завдань управління підприємства кондитерської галузі є формування та управління ресурсним потенціалом на рівні, який забезпечить конкурентоспроможне та ефективне виробництво. Дане завдання можна вирішити за рахунок забезпечення функціонування організаційно-економічного механізму управління ресурсним потенціалом  необхідними фінансовими ресурсами та необхідним рівнем менеджменту.

Посилання

Закон України « Про Митний тариф України» від 19.09.2013, № 584-VII, [Електронний ресурс] / Верховна Рада України. // К. Парлам. вид-во, 2012. – 455 с. – Режим доступу: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/4234-17

Ареф’єва О.В. Управління потенціалом розвитку підприємства: монографія / О.В. Ареф’єва, О.В. Коренков. – К.: Грот, 2004. – 200 с.

Федонін О.С.Потенціал підприємства: формування та оцінка: навч. посібник / О.С. Федонін, І.М.Рєпіна, О.І.Олексик. – К.: КНЕУ, 2003. – 316 с

.

Грішнова О.А. Організаційно-економічний механізм управління інтелектуалізацією трудової діяльності [текст] / О.А. Грішнова, А.В. Василик // Вісник Прикарпатського університету. – Серія: Економіка, - 2008. – Випуск 6. – с. 29-45.

Малицький А.А. Ресурсне забезпечення функціонування організаційно-економічного механізму управління підприємствами роздрібної торгівлі нафтопродуктами / А.А. Малицький// «Простір і час сучасної науки»: Шоста Всеукр. наук.-прак. інтернет-конференція: матеріали [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://intkonf.org

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-03-15

Номер

Розділ

Економіка підприємства