НАПРЯМИ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ЕКСПОРТУ ПРОДУКЦІЇ ПІДПРИЄМСТВ АПК УКРАЇНИ

Автор(и)

  • C. Лашук
  • М. Чупріна

Ключові слова:

АПК, експорт, ключові фактори, конкурентоспроможність

Анотація

Висвітлені основні проблеми експортної спроможності агропромислового комплексу України. Доведено, що вітчизняні підприємства мають великий потенціал зростання агробізнесу, насамперед: використання передових сільгоспмашин і технологій вирощування, поліпшенні логістичної складової, яка повинна допомогти мінімізувати втрати. Розглянуто етапи стратегічного конкурентного аналізу та доведено необхідність застосуванням таких показників як рівень економічних параметрів та конкурентоспроможності продукції з урахуванням якості; величина рівнів корисного ефекту товару; обсяги продажів на зовнішньому ринку; ресурсний потенціал; кількість конкурентів на ринку; ефективність споживання; споживчі характеристики продукту. Виявленні напрямки підвищення конкурентоспроможності експортної продукції АПК України. Запропоновані рекомендації щодо удосконалення позицій вітчизняних АПК в умовах підсилення інтеграційних процесів та зазначена необхідність розроблення механізму посилення конкурентних переваг птахівничих підприємств та забезпечення належного рівня продовольчої безпеки країни.

Посилання

Розвиток м’ясопродуктового підкомплексу України: монографія / М. В. Гладій, П. Т. Саблук, Н. Г. Копитець та ін. / за ред. М. В. Гладія. – К .: ННЦ ІАЕ, 2012. – 354 с.

Гойчук О. І. Продовольча безпека: монографія / О. І. Гойчук – Житомир: Полісся, 204. – 346 с.

Український союз промисловців та підприємців [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://uspp.ua/eksperty-ukrainskiy-apk-imeet-bolshie-vozmozhnosti-dlya-uvelicheniya-proizvodstva.html

Деркач М. С. Фінансовий контроль в експортно-імпортних відносинах / – Економіка України. – 1999. - №1. – С.90-91.

Статистична інформація [Електронний ресурс] / Державна служба статистики України – Режим доступу: http://www.ukrstat.gov.ua/.

Єфімова Ф. Ф. Облік і аналіз зовнішньоекономічної діяльності: підручник / Ф. Ф. Фімова. - Житомир: ПП «Рута», 2001. - 140 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-07-08

Номер

Розділ

Менеджмент